Донецький «Шахтар» з рахунком 2:0 обіграв данський «Нордшелланд» у матчі першого туру групового раунду Ліги чемпіонов-2012/2013.

«Нордшелланд», який уперше у своїй історії пробився в Лігу чемпіонів, всупереч очікуванням з перших хвилин не став закривати у своїй штрафній. Данці абсолютно на рівних грали з господарями поля, подовгу контролювали м'яч, змушуючи «гірників» багато і безглуздо бігати.

До середини тайму гості вдвічі перевершували суперника у відсотку володіння м'ячем, а тому не дивно, що моментів біля воріт данців не виникало. Лише в кінцівці тайму «Шахтар» нарешті згадав, що грає вдома, та ще й не з найбільш грізним суперником, і провів кілька фірмових швидких атак, одна з яких завершилася голом. На 44-й хвилині Фернандіньо шикарним пасом віддав м'яч на Адріано, бразилець промчав по флангу, прострілив у штрафну, де Мхітарян у дотик переправив м'яч у ворота, передає «ЛІГАБізнесІнформ».

З початком другого тайму «Шахтар» накрутив темп гри і біля воріт «Нордшелланд» стало дуже жарко. Срна і Хюбшман цілком могли подвоїти рахунок у першій же атаці після перерви, але з ударами обох ефектно впорався голкіпер. Потім Адріано зовсім трохи не вистачило, щоб випередити воротаря і замкнути простріл Мхітаряна.

Луческу вирішив освіжити атаку, випустивши на поле Тейшейру і Девіча, для якого це був дебютний матч у Лізі чемпіонів. І Девіч відразу взяв участь у другій гольовій атаці. Мхітарян увірвався в штрафну лівим флангом, віддав на Девіча, але м'яч зрикошетив від захисника і знову опинився у вірменського півзахисника, який на добиванні не схибив, оформивши дубль.

Міг «Шахтар» виграти і з розгромним рахунком, але в кінці гри донецькі бразильці вже почали відверто піжонити, і жоден зі своїх моментів не реалізували.

В іншому матчі нашої групи «Челсі» на своєму полі зіграв унічию з «Ювентусом» - 2:2.

Наступний матч на груповому етапі «Шахтар» зіграє 2 жовтня на виїзді проти туринського «Ювентуса».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

438