Пошуку шляхів виходу з організаційної і фінансової кризи була присвячена нарада міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолія Близнюка з директорами підвідомчих організацій. Щодо окремих напрямів фінансово-економічної діяльності міністру звітували керівники деяких науково-дослідних, проектних і дослідницьких інститутів, державних підприємств. На основі детального розгляду діяльності було вирішено проаналізувати структуру та наявність філій, визначившись з доцільністю їх існування. Також розглядатиметься можливість об'єднання організацій за територіальним принципом та напрямами діяльності.
 
«Нашій системі потрібні ефективні менеджери підвідомчих організацій, які, поважаючи себе і людей, знаходили б роботу для інститутів, платили б своїм працівникам гідну зарплату. Упевнений, що нічого нового для присутніх я не сказав, але спеціально сьогодні зібрав вас усіх, щоб визначитися в принципах нашої подальшої роботи», - сказав він, повідомляє прес-служба Мінрегіону.
 
За словами глави Мінрегіону, ситуація, коли зростає заборгованість по виплаті і так не високої зарплати, обов'язкових платежів, зростає дебіторська і кредиторська заборгованість - неприпустима. Міністр попередив керівників про персональну відповідальність за порушення фінансово-господарської дисципліни.

Враховуючи ситуацію, що склалася у фінансовій діяльності підприємств, перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Аліпов запропонував створити Раду директорів підприємств. Його завданням має стати вироблення пропозицій щодо вдосконалення системи підвідомчих організацій. «Пропоную очолити цей неформальний, але життєво важливий орган директору Державного підприємства «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» Івану Шпилевському», - сказав Аліпов

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

270