У Маріуполі Донецької області затримано шахрая, який видавав себе за міліціонера.

Як повідомляє прес-служба Маріупольського МУ ГУМВС України, з травня по серпень на території міста було зареєстровано декілька фактів шахрайських дій. Потерпілими були юнаки віком від 14 до 17 років.

За словами начальника слідчого відділу Жовтневого РВ Сергія Журавльова, необхідні слідчі дії були проведені з підозрюваним у Запоріжжі, де він був затриманий. Фігурант дав свідчення і визнав свою провину.

«Виявилося, що 37-річний шахрай подорожував різними областями України, орендував квартири на нетривалий період часу і знову їхав, щоб його не встигли виявити», - йдеться у повідомленні.

Раніше судимий безробітний уродженець Житомирської області діяв за раніше відпрацьованою схемою. Потенційних жертв вибирав серед випадкових перехожих, в основному «працював» з підлітками. Свій вибір людина пояснює тим, що хлопці більш довірливі і не ставлять «зайвих» запитань.

Він представлявся співробітником органів внутрішніх справ, показував обкладинку для службового посвідчення, яку можна придбати в будь-якому книжковому магазині або кіоску. А всередині замість документа була візитна картка. Чоловік розповідав юнакам, що у цьому районі було скоєно резонансний злочин, а хлопці за зовнішніми ознаками схожі на підозрюваних.

Забравши у дітей мобільні телефони нібито для «перевірки», самих хлопців шахрай просив пройти до патрульної машини з постраждалими, яка нібито стоїть неподалік. Поки підлітки виконували вимоги псевдоміліціонера, фігурант встигав зникнути. Украдене зловмисник збував на ринках особам, які займаються реалізацією мобільних телефонів.

Зазначається, що шахрай подорожував багатьма містами України, на його рахунку десятки епізодів протиправної діяльності. Зараз він знаходиться в слідчому ізоляторі Запоріжжя.

Дії псевдоміліціонера підпадають під ч.2 ст. 190 КК України «Шахрайство», за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3-х років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203