Прокуратура Київської області направила до суду кримінальну справу відносно інженера з охорони праці «Великоснітинського навчально-дослідного господарства ім. О.В. Музиченка», повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Він звинувачується у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, тобто у службовій недбалості, внаслідок якої загинули люди.

Кримінальна справа була порушена для розслідування загибелі двох працівників господарства унаслідок ураження електрострумом. Зокрема, слідство встановило, що інженер з охорони праці був повідомлений про те, що на одній з ділянок пошкоджена лінія електропередач. Незважаючи на те, що він був зобов'язаний невідкладно направити ремонтну бригаду для усунення обриву лінії, він протягом 2-х годин цього не робив. І тільки після повідомлення про поразку струмом двох працівників, направив ремонтну бригаду для усунення пошкоджень.

Таким чином, недбале ставлення до своїх обов'язків інженера з охорони праці спричинило смерть двох людей. Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

377