В Ощадбанку стверджують, що їм вигідно кредитувати за програмою «Доступне житло». Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу у Кабміні заявив голова правління ВАТ «Державний ощадний банк України» Сергій Подрєзов.

«На сьогоднішній день у нас видано близько 170 кредитів на 34 млн», - сказав він і запевнив, що держава виконує свої зобов'язання щодо компенсації відсотків. «Компенсація на сьогодні надходить. У нас у цьому відношенні проблем немає», - зазначив Подрєзов.

Він також пояснив, що Ощадбанку вигідно брати участь у цій програмі кредитування. «Ми розуміємо, що це державна програма, є компенсація і вона (програма. - Ред.) працюватиме і діятиме при будь-якій політиці. Чому ми наполягаємо на 25-відсотковому обов'язковому першому внеску фізичної особи? Для того, щоб пікетувати у подальшому такі кредити і переводити їх в облігації. Далі ці облігації з прибутковістю 12,5% можна рефінансувати або у тому ж НБУ, або продавати на ринку і отримувати додаткові ресурси з прибутковістю 12%. Тобто у мене кредит два рази працює. І так цей ланцюжок можна робити нескінченним. Тому для нас ця угода у принципі вигідна», - поінформував голова «Ощадбанку».

Що ж стосується відмов у наданні цього кредиту, то Подрєзов не назвав точної цифри. «Наприклад, людина приходить, консультується, у неї доходів на сім'ю на місяць 5 тис грн, а їй потрібно буде платити 2,5 тис. Звичайно, постає питання - на що жити далі. Буває, людина не підходить за стандартами, які виписані у постанові Кабміну, або житло розміром не те», - пояснив Подрєзов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

334