Українські митники протягом січня-серпня вилучили майже 58 млн штук сигарет на суму близько 15 млн грн, повідомили у прес-службі Державної митної служби України.

Зокрема, виявлено 2,3 тис. випадків незаконного переміщення тютюнових виробів. У більшості випадків правопорушень Україна є країною відправлення або призначення, а не походження незаконно переміщуваних тютюнових виробів, зазначили у митній службі.

Найбільша кількість спроб незаконного переміщення сигарет при ввезенні в Україну митники виявили на молдавському, російському та білоруському кордонах.

Зокрема, на кордоні з Молдовою виявлено 589 випадків, вилучено майже 4,3 млн шт. сигарет на суму понад 1,3 млн грн. На кордоні з Росією виявлено 177 випадків, вилучено майже 1,4 млн шт. сигарет на суму понад 366 тис. грн. На кордоні з Білоруссю - 132 випадки, вилучено понад 11,85 млн шт. сигарет на суму майже 3,2 млн грн.

При вивезенні з України найбільшу кількість спроб незаконного переміщення сигарет виявлено на румунському, польському та угорському кордонах.

Так, на румунському виявлено 561 випадок, вилучено понад 5,8 млн шт. сигарет на суму понад 1,85 млн грн; польському - 513 випадків, вилучено понад 7,3 млн шт. сигарет на суму понад 2,5 млн грн; угорському - 79 випадків, вилучено понад 1,6 млн шт. сигарет на суму майже 287 тис. грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235