Всі автомобільні дороги, крім національних і міжнародних, регіональних, територіальних, планується передати на баланс місцевих адміністрацій. Про це віце-прем'єр-міністр України, міністр інфраструктури Борис Колесніков повідомив журналістам 18 вересня у Берліні, де відвідав виставку «InnoTrans-2012», повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

«Зі 170 тис. км доріг приблизно третина залишиться у підпорядкуванні Мінінфраструктури, решта відійдуть місцевим органам влади», - зазначив Колесніков.

За словами віце-прем'єр-міністра, це сприятиме підвищенню якості доріг, оскільки будівництво буде фінансуватися більш раціонально і повністю буде реформовано систему управління. «Необхідно, щоб у кожен населений пункт була якісна дорога. Це буде завдання місцевих адміністрацій. А національні траси ми приведемо у порядок дуже швидко», - підкреслив Колесніков.

Віце-прем'єр-міністр зазначив, що у деяких країнах дороги частково побудовані, у тому числі і за рахунок приватних капіталів, але в Україні спорудження таких доріг поки неможливе. «У українців не такий заробіток, щоб сьогодні платити за дороги», - підкреслив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

369