Сьогодні уряд розгляне питання амністії 1,5 тис. осіб. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, перед засіданням Кабінету міністрів повідомила перший заступник міністра юстиції України Інна Ємельянова.

За її словами, у цьому році, за даними Державної пенітенціарної служби України, під амністію попаде 1,5 тис. осіб.

«Той закон, який сьогодні розглядається на засіданні Кабміну, нічим не відрізняється від тих, що приймалися у попередні роки, і буде у першу чергу поширюватися на найбільш вразливі верстви населення», - сказала вона.

За словами замміністра, це люди, які скоїли злочини, будучи неповнолітніми, вагітні жінки чи жінки, які народили дитину у місцях позбавлення волі. Також це люди, які живуть з ВІЛ, батьки двох і більше дітей до 18 років або ж ті, у кого батьки недієздатні.

«Але, звичайно, є і низка обмежень», - сказала вона і додала, що особи, які мають дітей до 18 років, на амністію можуть розраховувати тільки у тому разі, якщо ними не було вчинено злочин щодо цих дітей. Вона зазначила, що ця ж норма поширюється і на батьків. «У той же час амністія не поширюється на тяжкі та особливо тяжкі злочини і на багато інших», - підкреслила Ємельянова.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

320