Верховна Рада дозволила главі Національного банку визначати кількість своїх заступників за погодженням з радою НБУ.

За прийняття у цілому відповідного законопроекту №7127 проголосувало 262 депутата при мінімально необхідних 226.

Автор проекту закону – депутат Ради від фракції Партії регіонів Юрій Воропаєв.

Відповідно до нинішньої редакції закону «Про Національний банк», голова НБУ має 4 заступників, у тому числі одного першого, які призначаються і звільняються ним за погодженням з радою НБУ, передають «Українські новини».

На думку автора законопроекту, визначення главою НБУ кількісного та персонального складу його заступників за узгодженням з радою Нацбанку сприятиме оптимізації системи управління у банку.

Крім того, згідно з документом, НБУ організовує готівково-грошовий обіг, інкасацію та перевезення банкнот, монет та інших цінностей, а також видає ліцензії на право інкасації та перевезення банкнот, монет та інших цінностей (у нинішній редакції закону «Про Національний банк» - організує інкасацію та перевезення банкнот, монет та інших цінностей, а також видає ліцензії на право інкасації та перевезення банкнот, монет та інших цінностей).

Закон також передбачає надання НБУ виключного права на виготовлення орденів, медалей, нагрудних знаків та почесних звань, нагрудних знаків лауреатів державних премій і президентських відзнак, а також документів про нагородження ними.

Як повідомляло агентство, Рада прийняла законопроект №7127 у першому читанні 1 березня 2011 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260