Курсовий сплеск, що спостерігався на міжбанківському валютному ринку у вівторок, обумовлений збігом низки ситуативних чинників, вважає член Ради Національного банку України (НБУ) Василь Горбаль.

«Сьогодні ситуація на міжбанку вже спокійніша, і до кінця тижня вона заспокоїться», - сказав він журналістам у середу за підсумками засідання Ради НБУ, передає «Інтерфакс-Україна».

Економіст пояснив, що ослаблення курсу гривні сформувалося під впливом виходу на ринок певного відкладеного попиту на валюту на тлі гривневої ліквідності, що розширилася.

У свою чергу член Ради НБУ, глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко висловив думку, що поки фундаментальних підстав для істотних курсових змін немає.

«Якщо на сьогоднішній день курс базується на об'єктивній позиції, а не на спекулятивних операціях, якщо не буде розкручуватися ажіотаж, то ніяких підстав, щоб саме сьогодні був стрибок, немає», - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні Рада Національного банку України на своєму засіданні затвердила Основні принципи грошово-кредитної політики на 2013 рік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

358