Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал упевнений, що вибори мера Києва повинні відбутися цього року.

«Те, що ці вибори повинні пройти поточного року, очевидно. Є певний порядок їх призначення, регульований законом. Вакансія мера, тобто міського голови, на даний момент є, і вона повинна бути заповнена. Міський голова - головна посадова особа місцевої територіальної громади, яка зараз представлена ​​неналежним чином. Чи буде Верховна Рада дотримуватися пристойності і вимоги закону, мені важко сказати. Але сподіваюся!» - заявив він в інтерв'ю «Коммерсант-Україна».

У той же час глава ЦВК не став коментувати можливість проведення виборів у Києві одночасно з парламентськими. «Якщо Верховна Рада визначить, так і буде. ЦВК не займається цим питанням. Ми уповноважені лише давати роз'яснення відповідного до законодавства. Раніше Центрвиборчком взагалі був дистанційований від місцевих виборів, а самими виборами займалися виключно територіальні виборчі комісії. Поки я не хотів би коментувати ті місцеві вибори, про які ви запитуєте: дорога ложка до обіду, а на сам обід, як відомо, поки не покликано», - підкреслив він.

Як раніше повідомляв ForUm, 19 липня заступник міського голови, секретар Київради Галина Герега звернулася з клопотанням до Верховної Ради України про призначення позачергових виборів Київського міського голови.

19 липня депутати Київської міської ради звернулися до Конституційного суду, щоб той прояснив ситуацію щодо майбутніх виборів Київського міського голови.

1 червня 2012 року Леонід Черновецький написав заяву про відставку з посади Київського міського голови.

12 липня Київська міська рада прийняла рішення про дострокову відставку Черновецького.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

380