На останньому своєму засіданні члени Громадської ради при Головному управлінні МВС України у місті Києві висловилися про події 3 і 4 липня біля Українського Дому. Про це ForUm'у повідомили у прес-службі Громадської ради.

Більшість промовців висловили думку, що у протистоянні між мітингувальниками проти ухвалення закону Колесніченка-Ківалова про розширення прав російської мови в Україні та міліцією, яка забезпечує охорону громадського порядку, бійці «Беркута» виявилися заручниками ситуації.

Підсумовуючи виступи кількох десятків членів Громадської ради, Олег Галенко, її голова, зазначив, що головною метою роботи Громадської ради було і залишається встановлення діалогу між міліцією та громадськістю, коли громадяни не тільки контролюють дії міліції, але й повинні не допускати протиправних дій, спрямованих проти співробітників МВС України під час виконання службових обов'язків.

«Ми докладаємо зусиль, щоб знайти діалог між міліцією та територіальною громадою. Однак, на жаль, деякі політики, прикриваючись недоторканістю, провокують конфлікт між співробітниками міліції і громадянами. Вони, піарячись на конфлікті, використовують як громадськість, так і міліцію. Тому, заглядаючи у вересень передвиборчих подій, слід виробити превентивні заходи недопущення нацьковування громадськості на міліцію, тому що кожен міліціонер є громадянином України і частиною українського народу», - сказав Олег Галенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

374