Київська прокуратура порушила кримінальну справу відносно директора комунального підприємства з утримання зелених насаджень Подільського району м. Києва за засмічення 0,25 га землі парку-пам'ятника садово-паркового мистецтва «Сирецький гай».

Як повідомили ForUm'у у Відділі по зв'язках із засобами масової інформації прокуратури міста Києва, справу порушено за ч. 1 ст. 239 КК України -
забруднення або псування земель, ч. 2 ст. 364 КК України - зловживання
владою або службовим становищем.

«Чиновник самовільно влаштував на території національного парку звалище побутових і будівельних відходів, розмістив машину з переробки дерев'яних виробів і складував залишки від їх утилізації на відкритому ґрунті», - йдеться в повідомленні.

За підрахунками Державної екологічної інспекції в м. Києві, розмір збитку, викликаного засміченням земель столичної паркової зони, становить 8,2 млн грн.

Парк «Сирецький гай» входить до складу природно-заповідного фонду України, який охороняється як національне надбання і є складовою частиною світової системи природних територій та об'єктів, що перебувають під особливою охороною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

264