Мер міста Болград (Одеська область) Сергій Корольов, який попався у будівлі Болградської міської ради 29 лютого 2012 року на отриманні хабара у розмірі 30 тисяч доларів і 50 тисяч гривень, випущений на волю. Той факт, що мер був спійманий «на гарячому» і визнав свою провину, виявився непереконливим для судді Малиновського районного суду м. Одеси Валентина Крижановського.

Подробиці звільнення міра і обґрунтування такого рішення поки не повідомляються. Відомо тільки те, що суддя Валентин Крижановський, випускник Одеської національної юридичної академії, був призначений cуддею Малиновського районного суду м. Одеси у 2010 році. За інформацією джерела з оточення Сергія Корольова, ціна звільнення коштувала 250 тисяч доларів США, а відповідна команда була дана зверху людиною, яку багато українських суддів ослухатися просто бояться, повідомляє «Фром-ЮА».

Буквально 3 липня Віктор Янукович, звертаючись до Верховної Ради, заявив, що однією із головних проблем країни є опір бюрократії та місцевого чиновництва боротьбі з корупцією.

2 березня Секретар РНБО Андрій Клюєв, коментуючи порушення кримінальної справи за обвинуваченням Сергія Корольова, заявив, що завдання боротися з корупцією поставлене Президентом, а часи безкарності - у минулому.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

398