Перевірки, проведені столичною міліцією на території ринку «Радіоаматор», цілком законні, повідомляє відділ зі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України у м. Києві.

Столична міліція повідомляє, що проведення перевірки суб'єктів господарювання на території ринкового комплексу «Радіоаматор» по вулиці Ушинського здійснювалося на підставі Закону України «Про міліцію», у зв'язку з наявністю оперативної інформації про реалізацію на ринку продукції з явними ознаками злочинного походження, а також порушенням адміністрацією ринку норм благоустрою, техногенної безпеки та умовам експлуатації земельної ділянки.

«У ході проведення перевірки встановлено факти реалізації електронної техніки, радіотоварів, мобільних телефонів і аксесуарів до них без документів, що підтверджують їх походження, в зв'язку з чим вилучено близько тисячі одиниць електронної техніки і мобільних телефонів на загальну суму 700 тисяч гривень», - йдеться в повідомленні.

У міліції зазначають, що підприємцями, у яких вилучено електронна техніка, надані документи, які підтверджують походження лише трьох мобільних телефонів. Документи на іншу вилучену товарну продукцію по теперішній час співробітникам міліції не надано.

Крім того, у ході подальшої перевірки встановлено, що декілька із вилучених мобільних телефонів значаться викраденим за низкою кримінальних справ.

Також до перевірки залучені фахівці ВАТ «Київенерго», інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Києві, управління Держтехногенбезпеки у місті Києві та інспекції сільського господарства у Києві, якими було встановлено низку грубих порушень.

Керівництво столичної міліції зазначає, що в даний час ніяких скарг суб'єктів підприємницької діяльності на законність дій співробітників підрозділів ДСБЕЗ при проведенні вищевказаної перевірки до Головного управління не надходило.

Нагадаємо, перевірки радіоринку біля Караваєвих Дач у Києві почалися близько двох тижнів тому.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

206