Число жертв аварії літака Fokker-27 ВПС Індонезії, який врізався у четвер вдень при заході на посадку у столичному аеропорту «Халім-Перданакусума» в житловий комплекс, розташований неподалік, зросла до дев'яти, поранено понад 30 людей, повідомляють національні ЗМІ.

У літаку, що здійснював звичайний навчальний політ, перебували семеро військовослужбовців, шестеро із них загинули, заявив новинному інтернет-порталу «VIVAnews» офіційний представник ВПС Індонезії Азман Юнус (Azman Yunus). Керував літаком досвідчений льотчик майор Хері Сетіаван (Heri Setiawan), передає «РИА Новости».

Другий пілот, який отримав тяжкі поранення, зараз перебуває у реанімації, сказав представник ВВС. Літак пошкодив вісім будинків, у яких загинули три людини. «Десять людей поранено, і зараз ведеться пошук інших можливих жертв», - заявив новинному інтернет-порталу «Detik.com» офіційний представник глави держави Джуліан Паша (Julian Pasha).

Тим часом, за даними «VIVAnews», з місця катастрофи у довколишні лікарні доставлені не менше 35 потерпілих - це жителі комплексу «Раджавалі», розташованого у безпосередній близькості від аеропорту «Халім», і співробітники однойменної, яка розташована там же.

Президент Індонезії Сусіло Бамбанг Юдхойоно, який перебуває зараз в Бразилії на конференції ООН щодо сталого розвитку, висловив сьогодні співчуття родинам дев'яти загиблих, повідомляють національні ЗМІ.

Літак зачепив дві будівлі комплексу і розколовся на три частини, після чого сильна пожежа охопила ще шість будинків. Очевидці події почули рев моторів, а потім пролунав вибух. У даний час пожежа на її місці події погашена.

Як раніше повідомляв ForUm, 21 червня Літак Fokker-27, що належить ВПС Індонезії, при заході на посадку у столичному аеропорту «Халім-Перданакусума» врізався у житловий будинок, який стояв неподалік.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

288