Зусилля столичної влади щодо поліпшення медичного обслуговування населення поступово дає позитивний результат. Ефективність роботи київських швидких могли оцінити йіноземці. Як розповів начальник ГУ охорони здоров'я Київської міськдержадміністрації Віталій Мохорєв, у рамках підготовки міста до Євро-2012 було проведено низку міжнародних навчань за участю, в тому числі, і медиків.

За словами Віталія Мохорєва, київські медики блискуче впоралися із завданням навчань. Так, під час останнього швидка допомога подолала шлях від «місця НП» на правому березі у лікарню на лівому за десять хвилин, а значить - врятувала життя «постраждалому».

«За легендою, було троє постраждалих на вулиці Хрещатик, у фан-зоні, і один з них мав потребу в наданні спеціалізованої медичної допомоги в опіковому центрі на лівому березі. Так, бригада швидкої медичної допомоги впоралася з цим завданням буквально за 10 хвилин. Без будь-якого супроводу ДАІ, звичайна машина швидкої медичної допомоги з включеним маячком доїхала від місця події до опікового спеціалізованого центру за 10 хвилин», - розповів Віталій Мохорєв.

Глава ГУ охорони здоров'я також зазначив, що сьогодні завдяки стабілізації та збільшенню фінансування з державного та місцевого бюджетів робота швидкої в місті стала значно ефективнішою. «Ми на 100% забезпечили всі наші бригади швидкої медичної допомоги необхідними матеріалами, створили достатній резерв медикаментів, очікуємо зараз на отримання нових автомобілів швидкої медичної допомоги. Але ті, які у нас на сьогоднішній день є, відремонтовані, і тепер вони виїжджають на лінію в нормальному стані», - зазначив Віталій Мохорєв.

Нагадаємо, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов неодноразово зазначав, що невідкладна допомога в столиці має стати швидкою і ефективною. Для цього місто не пошкодувало ні грошей, ні ресурсів. «Коли мова йде про порятунок життя, мови про економію бути не може. Влада зобов'язана забезпечити киян максимально якісною медичною допомогою. Важливо, щоб швидка не тільки приїжджала вчасно, а й мала все необхідне для допомоги хворим», - зазначав голова Київської держадміністрації.

Згідно із Законом про порядок проведення реформування системи охорони здоров'я у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та м. Києві, розробленого Кабінетом міністрів Миколи Азарова і затвердженого Верховною Радою 7 липня 2011 року, Київ став містом, де реалізується пілотний проект реформування медицини. Мета реформи - зокрема, наближення медичних послуг до населення, підвищення ефективності та доступності медичного обслуговування громадян.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205