Виконком Національного олімпійського комітету України засуджує вчинок колишнього генерального секретаря НОК України Володимира Геращенка, який потрапив у центр скандалу у зв'язку зі спробою перепродажу квитків на літні Олімпійські ігри 2012 у Лондоні. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, сьогодні на прес-конференції заявив президент НОК України Сергій Бубка.

"Виконком НОК постановляє засудити вчинок, зроблений Геращенком, який своїми діями допустив неетичну поведінку і порушив фундаментальні принципи олімпізму, позначені у преамбулі Олімпійської хартії", - заявив він.

У свою чергу член спеціальної комісії з розслідування даного інциденту Ольга Жуковська зазначила, що Геращенко не міг вести переговори про продаж квитків. "Він не мав персонального доступу до розподілу квитків", - зазначила вона.

У той же час член комісії Валентин Загарія повідомив, що з боку журналістів ВВС були зроблені провокаційні дії, однак вони не заборонені законодавством Великобританії. "Провокація була, але в цій ситуації згідно з документами етичного кодексу Олімпійського комітету Геращенко мав вибачитися і відмовити в проханні продати квитки", - заявив він.

Як раніше повідомляв ForUm, 31 травня Виконком НОК прийняв відставку Володимира Геращенка.

Нагадаємо, британська телерадіокомпанія Бі-Бі-Сі за результатами свого розслідування заявила, що генсек НОК України пропонував продати квитки на літню Олімпіаду в Лондоні на суму в кілька тисяч фунтів.

Мар'яна Шевчук,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

309