Один з ініціаторів створення громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук в інтерв'ю газеті «Московский комсомолец» в Украине» поділився своїми політичними планами на майбутнє.

Так, політик вважає, що очолюваний ним рух не можна назвати повністю організацією, що сформувалася, проте констатує, що кількість прихильників постійно зростає.

«Я не хочу об'єднувати навколо себе відомих політиків, які часто шукають лише перспективу на найближчих виборах - говорить Медведчук. - Люди, які працюють сьогодні зі мною, широко невідомі країні, але вони є моїми соратниками. Ми віддали ініціативу на місця, і ця практика виправдовує себе».

Також політик розповів про те, що не планує створювати партійну структуру:"Маючи достатній досвід у справі побудови партії, а СДПУ (о) була непогано організована, можу сказати, що довго думав, яким шляхом піти, як організувати і залучити людей, зробити їх прихильниками ідеї. На якомусь етапі я відмовився від формалізації структури "Українського вибору". Замість цього, громадський рух має намір об'єднати ініціативних людей навколо спільних цілей, а також ідей, які поділяють більшість громадян України, передає «Комсомольская правда» в Украине».

Нагадаємо, що громадський рух "Український вибір" виступає за впровадження механізмів народовладдя, заснованих на широкому використанні практики всенародних і місцевих референдумів. Також Віктор Медведчук неодноразово висловлювався за федералізацію України, надання російській мові статусу другої державної, приєднання України до Митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

422