Частина київських пляжів не отримали санітарного паспорта, оскільки міська влада серйозно посилила вимоги до стану пляжів та забезпечення безпеки киян під час відпочинку. Про це повідомив голова КМДА Олександр Попов.

За його словами, у поточному році міським службам поставлене завдання не просто підготувати пляжі, а значно поліпшити якість послуг киянам. «Роками місто пропонувало жителям пляжі, що елементарно не відповідали тому рівню, який повинен бути у столиці. Перевіряльні структури часом заплющували очі на деякі недоліки у підготовці пляжів. Переважала думка, що не відкрити пляж тільки тому, що є претензії до якості питної води на пляжі, неприпустимо. Але я вважаю, що неприпустимо якраз відкривати непідготовлений пляж», - сказав Олександр Попов.

«Якщо ми поставили завдання забезпечити киянам європейський рівень комфорту життя, європейський рівень безпеки, то ми повинні прагнути забезпечити його скрізь і в усьому», - зазначив глава КМДА.

Нагадаємо, що на даний час санітарний паспорт отримали 6 із 11 київських пляжів. Вже мають санпаспорти пляжі «Дитячий», «Молодіжний», «Веселка», «Тельбін», «Венеція», «Чорторий». Ще п’ять планують отримати санітарні паспорти поетапно, це «Передмістна слобідка», «Золотий», «Пуща-Водиця», «Вербний» і «Центральний».

Крім того, на сьогоднішній день відновлене водопостачання на пляжах «Золотий» і «Центральний», фахівці вирішують питання забезпечення водою пляжу «Пуща-Водиця», проведені лабораторні дослідження проб питної води, води поверхневих водойм та піску.

На пляжах, які найчастіше відвідують кияни та гості столиці, зокрема, на «Дитячому», «Молодіжному», «Центральному», «Тельбін» і «Венеція», проведена попередньо часткова підсипка піску, додатково встановлено 27 мобільних туалетних кабінок, шість нових фонтанів з питною водою, функціонують 17 пунктів надання першої допомоги.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178