Стан українських пляжів цього року значно кращий, ніж у минулому. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу у Кабміні заявив голова Державної санітарно-епідеміологічної служби України Анатолій Пономаренко.

За його словами, на сьогоднішній день офіційно відкриті 639 пляжів (більше 56% від усіх пляжів в Україні), із них 607 – морські.

Також він підкреслив, що у Дніпрі у районі Києва та озерах відхилень за різними групами інфекцій не виявлено. «Це означає, що люди можуть купатися без ризику підхопити інфекційне захворювання у воді навіть на тих пляжах, які офіційно не відкриті», - сказав Пономаренко.

Говорячи про санітарно-епідеміологічну ситуацію у містах, приймаючих Євро-2012, він зазначив, що в усіх чотирьох містах зафіксовано всього 11 випадків звернення іноземних уболівальників за медичною допомогою.

«Потерпілим були поставлені різні діагнози, які не пов'язані між собою. Це свідчить про сприятливу санітарно-епідеміологічну ситуацію у місцях перебування вболівальників», - підкреслив Пономаренко.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175