У Києві працівники Управління у боротьбі з організованою злочинністю Головного управління Міністерства внутрішніх справ України викрили злочинну групу з шістьох чоловік, які протягом 2007-2009 років під виглядом діяльності Кредитної спілки обманювали людей, повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

«Шахраї укладали договори з громадянами про внесення вкладів на депозитний рахунок, обіцяючи при цьому великі відсотки. Разом з цим, повертати вклади вони не збиралися, а гроші осідали у їхніх кишенях. Потерпілими виявилися громадяни, які бажають зберегти і примножити свої заощадження і були залучені великими відсотками, нерідко віддавали останні гроші або навіть брали у борг», - йдеться у повідомленні.

Всього задокументовано 297 епізодів злочинної діяльності вказаної групи, шахраї обдурили людей на загальну суму понад 12 млн грн. На майно зловмисників накладено арешт.

Щодо учасників групи порушено кримінальну справу за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України, що передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164