У салонах київського громадського транспорту через відсутність кондиціонерів і з настанням по-справжньому літньої погоди температура у розпал дня не опускається нижче 32 градусів.

Про це пише газета «Сегодня», провівши відповідні заміри температури повітря у муніципальних автобусах і тролейбусах центральних маршрутів.

Так, 32° було у салоні нового тролейбуса №16, який ходить на Майдан Незалежності. На зупинці, у тіні, при цьому градусник показував 29°.

На запитання, де кондиціонер, кондуктор здивовано відповіла: «Який кондиціонер, віконця геть відкриті, можете пересісти». Водій теж вражена: «Він тут навіть не передбачений».

У новенькому автобусі №62, який їде через центр до Лаври, градусник показав уже 33,3°.

У швидкісному трамваї №3 термометр побив рекорд – 35 градусів вище нуля. Пасажири обмахувалися хусточками: «Ну це просто душогубка!»

 

Кондиціонери в автобусах і тролейбусах, кажуть у мерії, будуть не раніше, ніж через рік, пише газета.

«Вони будуть, ніхто не обманював. Але поки ми отримуємо транспорт за старими договорами від 2008 року, там кондиціонери не передбачені. А за новими договорами машини надійдуть у наступному році», - пояснив начальник Головного управління транспорту КМДА Євген Водовозов.

Але у старих машинах «холодок» встановлювати не будуть. «У старий транспорт ми не плануємо встановлювати кондиціонери, вони будуть тільки у новому», - заявив голова КМДА Олександр Попов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166