Медикам Дніпропетровської області збільшать зарплату.

Як повідомляє Міністерство охорони здоров'я України, у Дніпропетровській області до кінця червня у двох третинах центрів первинної медико-санітарної допомоги буде збільшена зарплата фахівцям первинної медичної допомоги, у серпні 100% медпрацівників отримають підвищену зарплату.

«Якщо раніше зарплата дільничного лікаря-терапевта вищої категорії, за яким прикріплено 2696 людей, з урахуванням надбавок за вислугу років і безперервний стаж роботи, становила 3074 грн, то після нарахування надбавки за обсяг виконаної роботи ця сума збільшилася на 1921 грн і складає 4995 грн», - зазначили у прес-службі.

Зарплата дільничної медсестри вищої категорії, за якою закріплено 2015 чоловік, раніше становила 2199 грн. Зараз, з урахуванням надбавки за обсяг виконаної роботи, ця сума збільшилася на 1740 грн і складає 3938 грн, поінформували у Міністерстві.

За словами начальника Головного управління охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентини Гінзбург, найближчим часом також будуть нараховувати і надбавки за якість роботи.

У МОЗ також зазначили, що у Дніпропетровській області у рамках модернізації охорони здоров'я реалізується програма «місцевих стимулів» для підтримання сімейних лікарів в усіх містах і районах області, чого раніше ніколи не було.

«Програма передбачає забезпечення медичних працівників первинної ланки пільговим проїздом у громадському транспорті, безкоштовним мобільним зв'язком, оплатою комунальних послуг за службове житло тощо. За 4 місяці цього року на ці цілі вже виділено 2,1 млн. грн.», - підкреслили у МОЗ.

У Дніпропетровській області функціонують 53 центри первинної медико-санітарної допомоги.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

424