Створення у Києві муніципальної міліції значно полегшить роботу дільничних інспекторів та забезпечить ефективне наведення порядку в місті, у першу чергу у так званих «спальних мікрорайонах». Таку впевненість висловив голова КМДА Олександр Попов, відповідаючи на запитання журналістів, чи не залишить муніципальна міліція без роботи, зокрема, дільничних інспекторів.

«Муніципальна міліція покликана не замінити державні правоохоронні органи, а посилити роботу у частині наведення порядку в місті. Її завдання, перш за все, попереджати правопорушення, забезпечувати безпеку киян. Міліція ж, у тому числі дільничні інспектори, крім попередження злочинів займаються їхнім розслідуванням», - зазначив голова КМДА.

Олександр Попов висловив упевненість, що муніципальна міліція полегшить роботу щодо забезпечення порядку насамперед саме дільничним. «Працівники муніципальної міліції будуть тісно співпрацювати з дільничними. Забезпечувати порядок та безпеку киян у спальних районах, у київських дворах, школах. Сьогодні, відверто кажучи, у дільничних часом фізично не вистачає сил і часу проводити цю роботу на належному рівні. Муніципальна міліція допоможе це зробити», - сказав Олександр Попов.

Голова КМДА також привітав дільничних інспекторів столиці з професійним святом. «Від імені всіх жителів міста вітаю київських дільничних з професійним святом - Днем ​​ дільничного інспектора міліції. Щиро дякую за ту величезну роботу, яку вони роблять для всіх нас», - зазначив Олександр Попов.

Нагадаємо, що одним із питань, винесених на перший київський референдум, ініційований головою КМДА Олександром Поповим, є питання «Чи схвалюєте Ви створення у Києві підпорядкованої міській громаді муніципальної міліції, яка повинна забезпечувати порядок у місті та безпеку жителів?»

За інформацією виконавчого секретаря Громадського форуму Києва Марини Бурмаки, вже близько трьохсот тисяч киян підтримали ініціативу голови КМДА щодо проведення першого столичного референдуму. «На даний момент ініціативу Олександра Павловича Попова, за приблизними підрахунками, підтримали вже близько трьохсот тисяч киян. Цього достатньо для того, щоб референдум відбувся. Але ініціативні групи продовжують збір підписів - ми відчуваємо великий інтерес киян до референдуму», - сказала Марина Бурмака.

18 червня в Україні відзначається День дільничного інспектора міліції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178