Конфлікти у Лівії, Судані, Сомалі, Кот'д-Івуарі та інших країнах за минулий рік змусили близько 800 тисяч осіб покинути свої країни у пошуках безпечнішого місця, йдеться у повідомленні, опублікованому у понеділок на сайті Управління Верховного комісара ООН у справах біженців ( УВКБ).

Цей показник став рекордним з 2000 року, пише РІА «Новости».

Як зазначив у своїй доповіді Global Trends 2011 («Глобальні тенденції 2011») комісар у справах біженців Антоніу Гутерреш, загальне число біженців, яке включає у себе біженців за кордон, внутрішньо переміщених людей і тих, хто перебуває у процесі отримання притулку за кордоном, скоротилося у порівнянні з попереднім роком: 42,5 мільйона проти 43,7 мільйона у 2010 р.

Це стало можливим завдяки тому, що 2011 рік став також рекордним за останні десять років за числом внутрішньо переміщених біженців, які повернулися у свої рідні домівки.

Як наголошується у повідомленні, дані щодо біженців за останні десять років показують невтішну тенденцію: загальне число вимушених біженців за кожний із останніх п'яти років перевищувало 42 мільйони.

«Лідером» за числом біженців залишається Афганістан (2,7 мільйона чоловік), на другому місці стоїть Ірак (1,4 мільйона), далі - Сомалі (1,1 мільйона), Судан (500 тисяч) і Демократична республіка Конго (491 тисяча).

З іншого боку, країною, яка найбільше приймає біженців, є Німеччина, яка дала притулок 571 тисячі чоловік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

344