У столиці 22 червня – у День скорботи і вшанування пам'яті жертв Великої Вітчизняної війни – у парку Перемоги відкриють перший в Україні пам'ятник Матері-вдові.

Як повідомляється у прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на заступника голови КМДА Леоніда Новохатька, міська влада підтримала Український фонд культури, який взявся реалізувати суспільну ініціативу встановити такий пам'ятник. На чолі з Борисом Олійником протягом трьох років Фонд збирав кошти для втілення народної ідеї.

«Під час війни величезний тягар несли на своїх тендітних плечах жінки. Ідея полягала у тому, що треба відзначити ту жінку, перш за все матір, яка виростила дітей, залишившись вдовою. Дружину, яка провела на фронт чоловіка, а він не повернувся з війни», - розповів Новохатько.

Більш ніж 4-метрова скульптура створена молодими скульпторами, викладачами Художнього інституту Національної академії образотворчого мистецтва Андрієм Балогою і Костянтином Добрянським, які долучилися до громадської ініціативи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195