У східному департаменті Парагваю Канендію внаслідок збройної сутички між поліцейськими і безземельними селянами загинули 16 людей, близько 100 отримали поранення. Про це повідомив учора журналістам міністр внутрішніх справ південноамериканської республіки Карлос Філіссола.

За його словами, заворушення сталися на території великої земельної ділянки за 380 км від парагвайської столиці Асунсьйона, де понад сотня селян влаштували незаконне поселення. На виконання рішення суду, який постановив виселити їх із незаконно захопленої території, туди було направлено 320 співробітників поліції за підтримки вертольотів.

Однак селяни при наближенні правоохоронців відкрили по них вогонь, у результаті чого зав'язалася перестрілка, яка призвела до жертв з обох сторін. Щонайменше семеро поліцейських були вбиті, передає «ИТАР-ТАСС».

Президент Парагваю Фернандо Луго Мендес Арміндо вже віддав наказ збройним силам країни надати сприяння співробітникам правоохоронних органів.

2 тис гектарів лісового заповідника, розташованого на території господарства Морумбі, де незаконно влаштувалися селяни, перебувають у власності колишнього лідера опозиційної парагвайської партії Національно-республіканська асоціація (НРА чи партія «Колорадо») Бласа Рікельме.

Міністр внутрішніх справ Парагваю заявив, що в даний час «ситуація перебуває під контролем». Він також зазначив, що поки не можна підтвердити причетність до перестрілки лівих екстремістів так званої Парагвайської народної армії.

За деякими оцінками, вона налічує у своїх лавах майже 100 бойовиків, які підозрюються у підривах урядових будівель, поліцейських дільниць, пограбуваннях банків і викраданнях людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

342