Другий, вирішальний, тур президентських виборів розпочався сьогодні у Єгипті. На 13 тис виборчих дільницях по всій країні о 08:00 (09:00 за київським часом) відкрилося голосування, яке триватиме до 20:00 (21:00 за київським часом). У разі високої активності виборців робота дільниць може бути продовжена і до пізнішого часу.

У забезпеченні правопорядку під час голосування задіяні 150 тис військовослужбовців, а також поліція. Для участі у виборах зареєстровані близько 50 млн виборців. Їх чекає дуже непростий вибір між двома кандидатами – висуванцем «Братів-мусульман», лідером партії ісламістів Мухаммедом Мурсі та генералом, військовим льотчиком і останнім прем'єр-міністром епохи Мубарака Ахмедом Шафіком.

Саме вони вийшли «на друге коло» з різницею всього у 200 тис голосів – за Мурсі у першому турі проголосували 5 млн 726 тис виборців (24,7%), за Шафіка – 5,5 млн (23,6%). Зараз для перемоги достатньо набрати просту більшість голосів, передає «ИТАР-ТАСС».

Нагадаємо, кандидат від асоціації «Брати-мусульмани» на президентських виборах у Єгипті Мухаммед Мурсі пообіцяв, що революція знову накриє АРЄ, якщо результати другого туру будуть сфабриковані.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

375