Пропонуємо Вам вибрані цитати українських політиків з 8 по 15 червня.

«Найпростіше рішення – просто дозволити Тимошенко вийти. Моя реакція на це наступна: я не можу діяти поза рамками закону», - Президент Віктор Янукович про те, що поки не може помилувати екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко.

«Ви на Швецію ставите, я – на Україну. З мене пляшка пива, якщо програємо», - прем'єр-міністр Микола Азаров забився об заклад зі шведським фаном на пляшку пива.

«Якщо говорити на футбольному мовою, то це гол у власні ворота», - віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко про газові контракти, укладені з Росією екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

«Це було вирішено за мій, ваш, кожного українського громадянина рахунок, оскільки ми платимо зараз більше, ніж німці», - міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко про те, що газові контракти з Росією, підписані на шкоду інтересам України.

«Відбуваються передвиборчі шулерські справи, пов'язані з тим, що одні нібито заявляють про те, що вони виконують свої обіцянки», - лідер комуністів Петро Симоненко про події навколо мовного законопроекту.

«Володимире Володимировичу, російський народ не може ні у чому вас звинувачувати. Ви захистили інтереси держави, захистили блискуче. Україна теж не може покладати на Вас вину за порушення правил. Це Тимошенко порушила правила», - Президент України Віктор Янукович переказав свою розмову з Володимиром Путіним щодо підписання газового контракту 2009 року.

«Виявляється, бояться, що влада поміняється, і програму скасують. А люди залишаться один на один з кредитами, як це було раніше», - прем'єр-міністр Азаров про кредити за програмою «Доступне житло».

«Ще більш ганебно і неприпустимо, коли всупереч закону і принципам захисту моральності керівники країни починають пропагувати вживання алкогольних напоїв, тим більше у робочий час і тим більше у приміщенні органу державної влади», - заступник голови Верховної Ради Микола Томенко вважає, що прем'єр-міністр Микола Азаров пропагує вживання алкоголю.

«Ніде і ніяк не відчувається, що ми призупинилися у процесі нашого наближення до Європейського Cоюзу», - глава МЗС Костянтин Грищенко вважає, що Україна не припиняла процес наближення до ЄС.

«Багато вболівальників приїхали і вже тиждень живуть в Україні і переконалися, що ніякого расизму у нас немає, і нікого у нас не вбивають, і ціни у нас досить доступні, нижчі європейських, і все не так погано, як їм представляли», - прем'єр-міністр Микола Азаров про те, що проведення Євро-2012 в Україні дозволило нівелювати негативну інформацію про нашу країну.

«Я порадила б міністру назавжди викинути зі свого лексичного запасу словосполучення «непотрібна мова», - радник Президента України Ганна Герман вважає, що міністр освіти Дмитро Табачник повинен вибачитися перед людьми за свій вислів про «непотрібну мову».

«Я не буду тікати від закону. Я не боюся за себе. Я пройшов через все у моєму житті і я не боюся цих випробувань», - Президент Віктор Янукович про звинувачення опозиції на свою адресу.

«Боїшся помилитися – йди з влади. Не помиляється тільки той, хто нічого не робить», - прем'єр-міністр Микола Азаров про помилки уряду у процесі проведення реформ.

«Опозиція сьогодні заздрить тому, що ми робимо», - віце-прем'єр-міністр, міністр соцполітики Сергій Тігіпко про опозицію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1577