Відібрано чотири об'єкти пам'яток культурної спадщини Львівської області як потенційні кандидати для занесення до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, повідомляє прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.

Зокрема, як зазначається у повідомленні, сьогодні заступник голови Львівської ОДА Володимир Губицький провів нараду щодо стану підготовки внесення до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО спільної українсько-польської транскордонної номінації «Дерев'яні церкви українських і польських Карпат».

За його словами, зараз уже відібрано по 8 пам'ятків із кожної країни, які є видатними зразками пам'ятків культурної спадщини - храми лемківської, бойківської, гуцульської та галицької шкіл, які зберегли свою автентичність і можуть розглядатися як потенційні кандидати для занесення до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Крім того, у повідомленні прес-служби наголошується, що від Львівської області у цей список потрапили 4 об'єкти: церква Святого Юра у м. Дрогобич, церква Святого Духа у с. Потелич Жовківського району, церква Собору Пресвятої Богородиці у с. Матків Турківського району та церква Святої Трійці у м. Жовква. Після надання доступу делегації ІКОМОС для проведення оцінки та обстеження об'єктів буде підготовлена ​​ і передана заявка на конгрес ЮНЕСКО.

«Зараз необхідно провести кілька практичних заходів з підготовки номінованих об'єктів для огляду експертом ІКОМОС. Для цього робочою комісією з підготовки об'єктів, за участю управління охорони культурної спадщини, було проведено обстеження всіх номінованих пам'ятків і підготовлений перелік робіт, які необхідно провести на цих об'єктах», - зазначив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

405