Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час робочої поїздки у Харківську область відвідав аптеку у смт Червоний Донець і перевірив, як діють референтні ціни на ліки, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Доступні ліки – це питання продовження життя людей, їхньої трудової активності, це принципове для нас питання», - сказав Азаров.

Крім того, він зазначив, що робота уряду щодо забезпечення населення якісними та дешевими ліками – це не кампанія, а довгострокова стратегія, яка передбачає розвиток власного виробництва ліків, регулювання цін на імпортні ліки і впровадження референтних цін на медичні препарати.

Також Азаров нагадав, що між урядом і вітчизняними виробниками ліків підписаний меморандум про взаєморозуміння, згідно з яким фармацевти добровільно обмежили рівень рентабельності.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що 2012 рік стане переломним у боротьбі з неякісними ліками.

Крім того, 18 квітня прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що вартість ліків для українців може бути зменшена від 20% до 2 разів.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що з 1 травня будуть введені референтні ціни на ліки від гіпертонії та діабету.

Впровадження референтних цін дозволить знизити вартість ліків для гіпертоніків на 25-30%, заявив голова Державної служби лікарських засобів Олексій Соловйов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

450