Кандидат від асоціації «Брати-мусульмани» на президентських виборах у Єгипті Мухаммед Мурсі пообіцяв, що революція знову накриє АРЄ, якщо результати другого туру будуть сфабриковані.

«Закликаю єгиптян об'єднатися проти будь-яких спроб фальсифікацій, готовий разом з ними принести себе у жертву, щоб не допустити цього і відстояти свободу нашого народу», - підкреслив він сьогодні на прес-конференції, організованій після постанови Конституційного суду (КС) про розпуск парламенту, де домінують ісламісти.

Ця заява висуванця «Братів-мусульман» прозвучала за добу до початку виборів в АРЄ, які пройдуть 16-17 червня. Єдиним конкурентом Мурсі на них є екс-прем'єр уряду Хосні Мубарака Ахмед Шафік, якого кілька політичних сил намагається представити як ставленика поваленого режиму, передає «ИТАР-ТАСС».

Раніше КС визнав нелегітимним і так званий «закон про політичну ізоляцію», ініційований ісламістським парламентом і направлений проти функціонерів, які служили при владі колишнього президента, головним чином, проти Шафіка.

«Рішення суду про розпуск парламенту несправедливе, - сказав сьогодні Мурсі. - Закликаю єгиптян продовжити зусилля з викорінення корупції, і вірю у те, що вони будуть протистояти спробам певних кіл повернути до влади ставлеників режиму Мубарака, який терзав країну і зруйнував її економіку».

«Революція була, є і буде. У нас один шлях - завершення революційного руху і перехідного періоду з наступною передачею військовими влади обраним цивільним особам, - зазначив ісламіст. - Або ми відстоїмо вимоги мучеників, або самі перетворимося на них». «Воля народу - вище всіх законів і судових рішень», - резюмував він.

Нагадаємо, єгипетська «Партія свободи і справедливості» (ПСС) - політичне крило забороненого при екс-президенті Хосні Мубараку руху «Брати-мусульмани» - стала безперечним переможцем виборів у Народні збори (нижню палату парламенту Єгипту), отримавши 38% у голосуванні за партійними списками.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

707