Голова Верховної Ради України Володимир Литвин високо оцінює рівень політичного діалогу між Україною та Грузією.

Як повідомляє прес-служба ВР, під час зустрічі з міністром закордонних справ Грузії Григолом Вашадзе у п'ятницю Литвин наголосив на важливості подальшого розвитку двосторонніх відносин, зокрема, їхньої парламентської складової.

На його переконання, наші країни повинні «об'єднати можливості» для досягнення взаємовигідного результату.

Голова ВР висловив надію на подальше розширення міжпарламентського співробітництва, зокрема, у рамках міжнародних та регіональних парламентських форумів. При цьому Литвин відзначив динаміку співпраці української та грузинської делегацій у ПА ЄВРОНЕСТ.

Сторони обмінялися думками щодо внутрішньополітичної ситуації в Україні та Грузії і поінформували про підготовку до парламентських виборів, які відбудуться цього року в обох країнах. При цьому Литвин високо оцінив результати реформ у Грузії, зазначивши, що грузинський досвід є корисним для України. У свою чергу, міністр висловив готовність Грузії надати українській стороні всі необхідні документи, які стосуються реформування всіх сфер життєдіяльності країни.

Сторони також обмінялися досвідом євроінтеграції.

Під час зустрічі Вашадзе подякував Україні та її народу за постійну підтримку його країни. На його переконання, у наших держав є великий потенціал для активізації співробітництва в енергетиці, сфері транзиту енергоносіїв, транспортній галузі. Міністр висловив думку про доцільність участі українських компаній у реалізації великих інфраструктурних проектів на території Грузії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

309