Буріння першої в Україні свердловини для видобутку сланцевого газу почнеться у вересні 2012 року. Про це на брифінгу після відкриття Червонодонецької дотискувальної компресорної станції на Шебелинському родовищі у Харківській області заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«У вересні місяці будемо бурити першу свердловину на сланцевий газ. Буде, безумовно, в Україні видобуток свого власного сланцевого газу. Можливо, подумаємо про сланцеву нафту, це також цікава і перспективна ідея», - сказав Азаров, передає «УНІАН».

Як раніше повідомляв ForUm, Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джон Теффт заявив, що в сучасних умовах видобуток нетрадиційних видів газу стає важливим фактором незалежності України.

Нагадаємо, Україна оголосила конкурси на укладення УРП щодо Юзівської і Олеської площ 23 лютого цього року.

Прогнозні ресурси Юзівської площі (Харківська та Донецька обл.) оцінюються в 4,054 трлн кубометрів газу. На етапі геологічного вивчення планується залучити мінімум 1,6 млрд грн інвестицій і 30 млрд грн на етапі промислової розробки.

Прогнозні ресурси Олеської площі (Львівська та Івано-Франківська обл.) - 2, 98 трлн кубометрів газу. На етапі геологічного вивчення планується залучити 1,3 млрд грн інвестицій і 25 млрд грн на етапі промислової розробки.

У кінці квітня повідомлялося, що заявки на конкурси щодо УРП Юзівської і Олеської площ подали п'ять транснаціональних компаній: на Олеську площу - Shevron і ENI; на Юзівську - Exxon Mоbil, Shell і ТНК-ВР.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

360