Урядові війська сьогодні відновили контроль над містом Шукра в провінції Аб’ян на півдні Ємену. Як повідомляють місцеві ЗМІ, під час сутичок було вбито щонайменше 17 бойовиків, пов'язаних з терористичною мережею «Аль-Каїда».

Урядове угруповання військ почало масштабну операцію під кодовою назвою «Рішучість» проти терористичних груп рівно місяць тому. У масованому наступі беруть участь близько 25 тис військовослужбовців, підтримку яким надають комітети народного опору з числа місцевих жителів. Удари по позиціях бойовиків наносять артилерія і авіація, в тому числі американські безпілотні літальні апарати, передає «ИТАР-ТАСС».

За рік народних хвилювань в Ємені «Аль-Каїда» значно зміцнила свої позиції на сході і півдні країни. У спробі відвоювати у центральних властей нові території вони неодноразово здійснювали масштабні атаки, жертвами яких тільки з січня цього року стали сотні людей.

Зінджібар був захоплений озброєними формуваннями з пов'язаного з міжнародною терористичною мережею угруповання «Послідовники шаріату» ще навесні минулого року.

Обраний у лютому глава республіки Абд Раббо Мансур Хаді неодноразово заявляв, що боротьба з тероризмом - його першочергове завдання. У той же час, лідер «Аль-Каїди» Айман аз-Завахірі назвав нового президента «агентом Сполучених Штатів» і закликав єменців «підняти повстання» проти нього. Раніше армія Ємену звільнила від бойовиків міста Джаар і Зінджібар.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245