Президент України Віктор Янукович хоче помилувати екс-прем'єра Юлію Тимошенко, але не може цього зробити, поки всі судові інстанції в Україні і Європейський суд з прав людини не приймуть рішення у її справі. Про це він заявив в інтерв'ю американському виданню The Time Magazine.

«Питання (про помилування. - Ред.) можуть бути підняті тільки тоді, коли судовий процес завершиться... Коли суди приймуть рішення, у тому числі Європейський суд з прав людини, ось тоді у Президента буде повноваження помилувати її... Але поки суд не прийняв рішення.., я не в силах це зробити», - зазначив він.

На уточнююче запитання, чи справді він хоче це зробити, Янукович відповів: «Звичайно. Звичайно, хочу».

«Найпростіше рішення - просто дозволити Тимошенко вийти. Моя реакція на це наступна: я не можу діяти поза рамками закону... Президент не має таких інструментів. Мені доведеться зробити все за законом», - додав він, повідомляє «ЛІГАБізнесІнформ».

При цьому Президент запевнив, що не переслідує мети блокувати своїх політичних опонентів. «Я можу довести це фактами. Нехай опозиція говорить про зворотне. Але подивіться телевізор, і ви побачите, що... опозиція займає 99% (ефірного часу. - Ред.). Вони ведуть себе радикальним чином, і ніхто не блокує їх», - підкреслив президент.

Коментуючи звинувачення опозиції на свою адресу, Янукович заявив: «Якщо у них є аргументи, є докази, я не буду тікати від закону. Я не боюся за себе. Я пройшов через все в моєму житті, і я не боюся цих випробувань».

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 р. Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії у Харкові з кінця грудня 2011 року.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

583