Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко не згоден з думкою, що Україна зупинилася на шляху євроінтеграції. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив журналістам після переговорів офіційних делегацій МЗС України та МЗС Грузії.

«Ми завершили досить складні переговори щодо асоціації. Поки ніхто з наших сусідів не досяг такого результату. Ніде і ніяк не відчувається, що ми зупинилися в процесі наближення до ЄС», - зазначив він.

За його словами, сьогодні ЄС для України залишається основною метою.

У той же час міністр зазначив, що всередині ЄС на сьогоднішній день існує багато проблем і Україна зацікавлена ​​у збереженні цілісності Євросоюзу.

Також Грищенко додав, що питання підписання і ратифікації угоди про асоціацію з ЄС буде здійснюватися з урахуванням інтересів обох сторін.

У свою чергу міністр закордонних справ Грузії Григол Вашадзе повідомив, що його країна веде переговори стосовно договорів про асоціацію, вільну торгівлю та безвізовий режим з ЄС, але Україна за цими позиціями знаходиться попереду Грузії.

Як раніше повідомляв ForUm, 30 березня 2012 р. глави делегацій на переговорах України і Європейського союзу парафували Угоду про асоціацію, включаючи поглиблену та всеосяжну зону вільної торгівлі.

Дмитро Хилюк,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

297