Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко дала дозвіл на підписання невигідної для країни газової угоди на прохання Німеччини і урядів інших європейських країн, заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, передає «Інтерфакс-Україна».

«У 2009 р. Тимошенко порушила чинний на той час закон. Вона дала дозвіл на підписання угоди щодо газу, яка була дуже невигідна для України, без рішення Кабінету Міністрів», - сказав глава МЗС в інтерв'ю популярній італійській газеті «Corriere della Sera» під час робочого візиту до Італії, повідомляє прес-служба зовнішньополітичного відомства.

За його словами, це було зроблено «на прохання Німеччини та інших європейських урядів, які наполягали на тому, щоб швидше вирішити тодішню «газову кризу», коли було припинено постачання палива до країн ЄС».

«Коли Меркель та інші підтримують Тимошенко, вони тим самим підтримують можливість вирішувати проблеми за рахунок українського народу», - підкреслив глава МЗС Україні.

Як повідомляв ForUm, 11 жовтня Печерський районний суд Києва визнав Тимошенко винною у перевищенні повноважень при підписанні газових контрактів з РФ у 2009 р. і засудив до 7 років позбавлення волі. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії у Харкові. З 9 травня поточного року Тимошенко проходить курс лікування у ЦКЛ № 5 у Харкові.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

588