США продовжили ще на рік санкції щодо деяких представників керівництва Білорусі, введенні 16 червня 2006 року президентом Джорджем Бушем-молодшим, повідомляє РІА «Новости» з посиланням на прес-службу Білого дому.

Влітку 2006 року розпорядженням Буша США заблокували власність і активи десяти керівників уряду Білорусі, включаючи президента Олександра Лукашенка, голови КДБ Білорусі Степана Сухаренка, голови державної телерадіокомпанії Олександра Зімовського, міністра внутрішніх справ Володимира Наумова, заступника голови адміністрації президента Наталії Пяткевич та інших.

«Дії і політика деяких членів уряду Білорусі, що проводиться, все ще є надзвичайною загрозою національній безпеці США. У зв'язку з цим дія обмежень і санкцій (щодо Білорусі)... має продовжитися після 16 червня 2012... Згідно з чинним законодавством, я продовжую санкції на один рік», - наводить прес-служба текст листа, спрямованого у вівторок президентом Бараком Обамою конгресу США.

Обама зазначив, що події в Білорусі демонструють відкат цієї країни в русі до демократії.

«У 2011 році уряд Білорусі продовжив переслідування політичної опозиції, представників громадянського суспільства і незалежних ЗМІ. Влада без достатніх на те підстав затримувала і поміщала в тюрми громадян за критику уряду та участь у мітингах..., а також перешкоджала в доступі до інформації незалежним ЗМІ», - підкреслив Обама.

Як повідомляв ForUm, до економічних і візових санкцій ЄС відносно Білорусі приєдналися Хорватія, Македонія, Чорногорія, Ісландія, Сербія, Албанія та Ліхтенштейн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

318