Прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з генеральним директором Euronews Мікаелем Пітерсом відмітив важливість розвитку української версії Euronews, повідомили ForUm'у в Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Ми зацікавлені у розвитку відносин з Euronews, і хотіли б, щоб інформація про Україну була, перш за все, об'єктивною ... Ми зацікавлені, щоб про Україну Європа знала більше», - зазначив глава уряду.

За словами Азарова, проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу 2012 року дозволило більше відкрити Україну для Заходу, нівелювати поширену раніше недобросовісну інформацію про нібито процвітання в країні расизму, злочинності, високих цін і т.д., що відлякувало туристів. «Проте багато вболівальників приїхали і вже тиждень живуть в Україні. Вони переконалися, що ніякого расизму у нас немає, і нікого в нас не вбивають, і ціни у нас досить доступні, нижче європейських, і все не так погано, як їм представляли», - сказав прем'єр.

Глава українського уряду також зазначив, що з цікавістю дізнається про політичні та економічні новини з Euronews, хоча черпає інформацію з різних джерел ЗМІ.

У свою чергу Генеральний директор Euronews Мікаель Пітерс зазначив, що «давнім історичним правилом» діяльності компанії є нейтральність, інформативність, об'єктивність у висвітленні подій.

При цьому Пітерс висловив зацікавленість в отриманні оперативних коментарів від членів українського уряду для телеканалу Euronews.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

312