Китай успішно завершив розробку двигуна для своїх ракет-носіїв нового покоління. Про це, як передало Національне радіо Китаю, стало відомо з Державного управління оборонної науки і промисловості КНР.

Потужність двигуна, який призначений для роботи на зрідженому кисні і гасі, становить 120 т. За технічними характеристиками він помітно перевершує моделі, що використовуються в нинішніх китайських ракетах-носіях. Розробники стверджують, що новий двигун став більш функціональним, надійним і екологічним.

Його використовуватимуть на ракетах-носіях нового покоління серії «Чанчжен», розробкою яких зараз займаються китайські фахівці. Їх введення в експлуатацію очікується в найближчі п'ять років. РН нового покоління забезпечать виведення на навколоземну орбіту корисне навантаження масою до 25 т, а на геосинхронну орбіту - 14 т, передає «ИТАР-ТАСС» повідомлення китайських ЗМІ.

Даний проект був затверджений Держрадою КНР ще у 2000 р. Безпосередньо розробкою двигуна займалася Китайська корпорація аерокосмічної науки і техніки. У повідомленні підкреслюється, що тепер КНР стала другою після Росії країною в світі, яка володіє подібними технологіями.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

304