Міністерство освіти і науки, молоді та спорту має намір застосовувати спецзасоби під час зовнішнього незалежного тестування. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу після засідання уряду заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

«Списувати, підглядати, користуватися будь-якими пристроями категорично заборонено. На жаль, у соцмережах молодь обмінюється усілякими «рецептами» як обдурити інспекторів та викладачів, при чому в мережах «рецепти» від абсолютно смішних до негативних, що потрібно брати кілька телефонів, один класти на стіл, а інший ховати в носок. Але все це дурниці, тому що ці люди втрачають рік часу і довіру. Багатьох дітей через це просто виводили з тестування. Тому методи контролю повинні бути», - повідомив Табачник.

Також він зазначив, що єдине зауваження у нього до некоректного ставлення працівників міліції. «Абітурієнти в цей день нервують. Їм здається, що хтось із працівників міліції щось не так сказав, або не знайшовши телефон, попросив показати кишені і не вибачився. Ми будемо працювати з міліціонерами у цьому плані», - резюмував міністр.

Дмитро Хилюк,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

319