Середній бал шкільного атестата і надалі буде зараховуватися до загального результату тестування абітурієнта. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив міністр освіти і науки Дмитро Табачник.

Міністр вважає недоцільним повертати практику, коли оцінки в шкільному атестаті не впливали на рейтинг абітурієнта при вступі до вузу.

За словами Табачника, нинішнє правило, коли оцінки шкільного атестату впливають на загальний результат випускника, мотивують школярів вивчати всі предмети, а не тільки, за якими вони планують проходити ЗНО.

«Я абсолютно переконаний, що потрібно зараховувати результати шкільного атестата, тому що раніше, ми демотивували учнів старших класів. Я це знаю навіть по своїй родині - по племіннику», - розповів міністр.

Також Табачник не бачить нічого поганого в тому, що в останній рік значно зросла кількість медалістів у школах. За його словами, був проведений моніторинг, який показав, що результати медалістів у шкільному атестаті збігаються з їх результатами на Зовнішньому незалежному оцінюванні, а школи, де є істотні розбіжності, перевіряють комісії.

«У 2010 - 2011 рр. відмінності були тільки в декількох десятках шкіл, кількість золотих медалей на сьогодні не вийшла на рівень до 2008 року», - зазначив міністр.

Дмитро Хилюк,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

386