Двоє з трьох обвинувачених у справі про вбивство Оксани Макар частково визнали свою провину.

Під час слухання, яке проходило у відкритому режимі в Центральному райсуді Миколаєва, обвинувачені Євген Краснощок і Максим Присяжнюк частково визнали свою провину. Артем Погосян свою провину не визнає, повідомляє «УНІАН».

B oбвинувальному зaключeнні, яке було зачитано в залі суду, гoвopитьcя, щo «вcі тpoє oбвинувачених, розуміючи необоротність cитyaції, кoли y Oкcaни нa шиї вжe були cліди yдyшeння і нa тілі видно пoбoї, бажаючи приховати cліди злочину, cтaли переслідувати мету вбивcтвa шляхом спалювання тілa , щo зрештою нe дозволить ідeнтифікувати тілo. Згідно із зaключeнням і пoкaзaннями підcyдниx, пepeнecти дівчину у підвaл нeдoбудованої будівлі запропонував Maкcим Пpиcяжнюк, який нещодавно працював в упpaвлінні кyльтypи й oxоpони культурної спадщини Микoлaївcькoї міської ради».

Адвокат матері Макар Тетяни Суровицької - Віктор Василюк висловив журналістам думку, що обвинувачені не каються у скоєному.

«Вони поводяться спокійно, - сказав Василюк. - Чесно кажучи, виходячи з їхньої поведінки, я не бачу там ніякого каяття, бо вони не покаялися. Вони скоїли злочин, але пробують захищатися всіма методами, які можливі. Це їхня позиція».

За його словами, «у матеріалах справи зафіксовано: коли відразу після затримання відпустили двох учасників подій, вони не побігли до Оксани в лікарню поцікавитися, як її здоров'я, як вона почувається, чи потрібні їй якісь ліки. Вони зустрічалися один з одним і обговорювали, як їм уникнути покарання. Це така їхня поведінка. І на сьогоднішній день вона не змінилася. На жаль».

У свою чергу Суровицька додала: «У них очі порожні. Вони навіть не усвідомлюють, що вони накоїли. А якщо й усвідомлюють, то не хочуть говорити».

Суровицька зазначила, що родичі обвинувачених до сьогоднішнього дня ніяк не намагалися перед нею вибачитися. «І навіть за смерть доньки вибачення не попросили», - сказала вона.

Нагадаємо, Оксана Макар померла 29 березня 2012 р. від обширної легеневої кровотечі.

10 березня 2012 р. в Миколаєві троє чоловіків заманили в квартиру дівчину і зґвалтували її. Після цього, аби приховати сліди злочину, намагалися її задушити і спалити.

12 червня Центральний райсуд Миколаєва у закритому режимі почав слухання по суті справи відносно вбивць Макар.

Громадськість вимагала відкритого судового розгляду справи.

Пізніше суд частково задовольнив вимогу адвокатів і прокурорів про відкритий судовий процес.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2390