Італія поділяє позицію Польщі в питанні наближення України до Європейського Союзу.

Як повідомили «УНІАН» в Посольстві Польщі в Україні, про це президент Республіки Польща Броніслав Коморовський заявив після зустрічі з президентом Італії Джорджо Наполітано, який перебуває з візитом у Польщі.

За словами Коморовського, глави держав знайшли спільну точку зору з питання євроінтеграції України.

«Я радий, що в цьому плані були знайдені спільні позиції», - цитує посольство слова президента.

У свою чергу, Наполітано після зустрічі з Коморовським зазначив, що Італія оцінює далекоглядну і зважену позицію Польщі та її президента у питанні наближення України до європейських інституцій.

«У Європі, в принципі, вже неможливо відрізнити двосторонні відносини від тих, які підтримуються в рамках європейських установ. Так, існує дуже тісна співпраця між Польщею та Італією. Ми маємо практично спільне бачення майбутнього Європи. А це означає надання значної ваги питанню перспектив наближення України до європейських організацій, до можливості ратифікації угоди про асоціацію України з ЄС», - сказав Наполітано, додаючи, що Італія поділяє позицію Польщі в питанні наближення України до ЄС.

Нагадаємо, 30 березня 2012 р. глави делегацій на переговорах України і Європейського союзу парафували Угоду про асоціацію, включаючи поглиблену та всеосяжну зону вільної торгівлі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

426