Працівники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Шевченківського райуправління міліції Києва затримали дві організовані групи осіб, що займалися міжнародними поставками сильнодіючих наркотиків на територію України, повідомляє прес-служба столичної міліції.

У кожну групу входили не тільки громадяни України, а й іноземці – громадяни Естонії та Панами.

43-річний громадянин Естонії, який тривалий час займався поставками кокаїну, амфетаміну та екстазі в Україну, налагодив сімейний бізнес. У будинку свого 31-річного племінника він влаштував справжню «наркотичну камеру зберігання». «Порошок щастя» він купував у себе на батьківщині, на власному автомобілі перетинав кордон нашої країни. В основному наркотики поширювали серед молоді та у нічних розважальних закладах столиці.

 

Безпосередньо у дядька і племінника, а також із їхньої схованки співробітники ВБНОН вилучили наркотичні та психотропні речовини на загальну суму понад 60 000 американських доларів.

32-річний лідер іншої групи наркодилерів, який має подвійне громадянство Грузії та Панами, вибрав дуже небезпечний і непоширений спосіб доставки важких наркотиків. Контейнером для перевезення служив його власний шлунок. Більше року він ввозив кокаїн із Панами в Україну. Востаннє він придбав півкілограма кокаїну вартістю понад 100 000 доларів США. Напередодні він повідомив про приїзд свого соратника по збуту наркотиків. Злочинці домовилися зустрітися у центрі Києва. Під час ділової зустрічі чоловіки і були затримані працівниками відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків. 28-річний киянин до цього вже мав проблеми з законом за незаконні операції з наркотиками. Але після відбування покарання жага наживи знову перемогла.


В даний час вирішується питання щодо порушення кримінальних справ за статтею 307 Кримінального кодексу України. Також вирішується питання про обрання стосовно затриманих запобіжного заходу.

За подібний злочин законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243