В Україні за останні 4 роки скоротилася кількість молоді, яка палить, а також вживає алкоголь і наркотики.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на презентації результатів дослідження ЮНІСЕФ за рівнем розповсюдження і тенденції споживання тютюну, алкоголю та наркотиків серед підлітків в Україні заявила голова представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Юкіє Мокуо.

За її словами, хоча спостерігається позитивна тенденція у порівнянні з минулими роками, розслаблятися не варто. Зокрема, проблемою в Україні залишається доступність алкоголю, наркотиків і тютюну, і молодь цим користується.

У свою чергу, голова правління Українського інституту соціальних досліджень ім. О.Яременка Ольга Балакірєва розповіла про статистичні дані.

«Досвід куріння в Україні мали 74% хлопців і 61% дівчат. Вперше спробували курити у віці до 13 років 36% школярів», - повідомила вона.

За її словами, результати дослідження свідчать про те, що кількість молоді віком 15-17 років, які вживали алкоголь хоча б раз у житті, становить 87%.

Балакірєва зазначила, що у порівнянні з минулими роками, зменшилася кількість молоді, яка вживає наркотики, з 24% до 12%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

365