Голова Верховної Ради України Володимир Литвин висловив сподівання, що Євро-2012 в Україні пройде «яскраво, штатно і без будь-яких порушень». Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу «Рада», повідомили ForUm'у в прес-службі Верховної Ради.

«І дуже хотів би, щоб рідні стіни допомогли українській футбольній збірній», - сказав він.

При цьому керівник парламенту зазначив, що українські футболісти повинні «відчути відповідальність», враховуючи, що європейський чемпіонат є «великим шансом підтримати країну і продемонструвати себе».

На думку Литвина, «свято європейського футболу» в нашій країні дає можливість «побачити, як треба жити, працювати, організовувати такі дійства, а головне - як з них реалізувати вигоду насамперед для України, і не в останню чергу економічну».

Відповідаючи на запитання, спікер підкреслив важливість планової підготовки таких масштабних проектів. «Ми втратили багато часу, і фактично до 2010 року в цьому плані нічого не було зроблено. Робили ударними темпами, а після завершення Євро будемо все «дотягувати» і завершувати», - сказав він, додавши, що Верховна Рада на законодавчому рівні зробила все, щоб чемпіонат був проведений на гідному рівні.

Литвин заявив, що зараз вже потрібно думати над тим, як використовувати спортивні об'єкти після Євро, зазначивши, що необхідно докладати зусиль до розвитку в Україні масового спорту. «У нас зробили ставку на те, щоб купувати іноземних гравців, а масовий спорт, у тому числі, в сфері футболу, запущений», - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи не стане Євро-2012 фоном для демонстрації позиції
політичних сил, Литвин нагадав, що «традиція проведення олімпіад полягала в тому, щоб закопати сокиру війни». «На ці кілька тижнів потрібно було намагатися не донести своє, а зрозуміти, що це може обернутися бумерангом проти України, - сказав він. - Треба дати людям можливість хоч у цей період відійти від навіювань політики «українського розливу».

Литвин повідомив, що поки він не має ні квитків, ні запрошень відвідати матчі, зазначивши, що їх відсутність не стане для нього «трагедією». «Якщо потрібне видовище, коли хочеш відчути атмосферу, - варто йти на стадіон. А коли хочеш професійно подивитися гру - то краще це робити у першому ряду біля телевізора», - сказав він. Керівник парламенту також зазначив, що він уболіватиме, «звичайно, за українську збірну».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

277