Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Києві виявила порушення у будівництві розв'язки біля мосту Патона і не дала згоди на введення об'єкту в експлуатацію, повідомляє інспекція на своєму офіційному сайті.

Зокрема, у інспекції виникли питання щодо заниження категорії складності об'єкта, який має належати мінімум до IV категорії складності.

Також виявлені роботи, які не відповідають проектній документації, а саме: ширина проїзду на бульварі Дружби Народів складає 7 метрів замість запроектованих 6 метрів, побудований двосмуговий проїзд, а не пішохідний перехід, як зазначено у проекті, технологічні проходи побудовані з відхиленнями від документації, передає «УНІАН».

Крім того, виявлені порушення у проектній документації.
Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Києві надіслала приписи замовнику, проектувальнику і генеральному підрядчику з вимогою усунути виявлені порушення і наклала штрафні санкції у розмірі від 90 до 370 мінімальних заробітних плат.

Нагадаємо, 5 червня, після ознайомлення з рухом по новій транспортній розв'язці у районі мосту Патона у Києві прем'єр-міністр України Микола Азаров висловив думку, що її необхідно оснастити дорожніми вказівниками для полегшення орієнтації водіїв.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

270